laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Flan caramel
  ingrediënten:
   
  • 3,5 dl. melk
  • 160 gr. suiker
  • 1/2 vanillestokje
  • 4 eieren
  • 1,5 eetl. medium sherry
  • oven
  • 4 soufflepotjes van 1,75 dl.
  bereiding:
    - In pan doen: melk, 125 gr. suiker en vanillestokje. Met deksel op pan 15 min. zachtjes tegen de kook aanhouden.
- In kom eieren losroeren. Vanillestokje uit m elk verwijderen. Al roerende melk langzaam aan ei toevoegen. Sherry erdoor roeren.
- In steelpan rest van suiker (35 gr.) op zacht vuur laten smelten en bruin laten worden.
- Over 4 soufflepotjes verdelen Eimengsel erover verdelen. Afdekken met aluminiumfolie.
- In grote pan water doen tot net onder rand van gevulde schaaltjes. Water (zonder schaaltjes) aan de kook brengen. Schaaltjes erin zetten. Water tegen de kook aanhouden en eimengsel in 20 min. stevig laten worden. Laten afkoelen.
- Tot gebruik in koelkast zetten.
- Bordjes op soufflepotjes leggen. Samen keren. Even schudden en pudding op bordjes laten glijden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats