|
|
|
Gevulde Turkse puntpaprika's met geitenkaas,amande |
|
ingrediënten: |
|
|
- 16 puntpaprika's
- 1 dl Turkse yoghurt
- 300 gram verse geiten- of roomkaas
- fijngehakte peterselie en verse munt
- 1 gehakte sjalot
- 1 theel. knoflooksap
- 50 gram amandelschaafsel
- 25 gram gehakte pistachenoten
- 1 ei, zout, peper
- 2dl bouillon.
|
|
bereiding: |
|
|
Nodig in de keuken: scherp en puntig mesje, theelepel, beslagkom, ovenschaal, bestek en oven op 200°C of heteluchtoven op 180°C
Snijd de paprika's in de lengte open.
Haal de zaadlijsten er met de theelepel uit en was ze.
Vermeng alle ingredi?nten behalve de bouillon.
Vul hiermee de paprika's en vouw ze een beetje dicht.
Plaats ze strak tegen elkaar in de schaal.
Voeg de bouillon toe en plaats de schaal in de warme oven.
Reken ca. 30 minuten voor een goudbruin resultaat.
Lekker met versgebakken Turks brood en tomatensalade met olijven. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|