|
|
|
Sperziebonen overgoten met een eiersaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- ca, 800 gram sperziebonen
[color=blue:3ab052c02a] - **VOOR DE SAUS[/color:3ab052c02a]
- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- 1/2 liter runderbouillon van 1 tablet
- zout
- nootmuskaat
- 3 hardgekookte eieren
- bosje bieslook
- eventueel een beetje appelsap.
|
|
bereiding: |
|
|
- Kook de eieren in ca. 8 minuten hard.
- Maak de bonen schoon en kook deze in ca. 20 minuten gaar, Bonen in een voorverwarmde schaal doen.
- Voor de saus:
de boter verhitten, bloem erdoor roeren en na ca 3 minuten de bouillon er langzaam bijgieten. Doe er zout, en nootmuskaat bij. Eventueel nog wat appelsap als de saus te dik is. Hardgekookte eieren in stukjes snijden, bieslook hakken en beide door de saus roeren.
- Over de sperziebonen verdelen en opdienen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|