laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Sperziebonen overgoten met een eiersaus
  ingrediënten:
   
  • ca, 800 gram sperziebonen
    [color=blue:3ab052c02a]
  • **VOOR DE SAUS[/color:3ab052c02a]
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 1/2 liter runderbouillon van 1 tablet
  • zout
  • nootmuskaat
  • 3 hardgekookte eieren
  • bosje bieslook
  • eventueel een beetje appelsap.
  bereiding:
    - Kook de eieren in ca. 8 minuten hard.
- Maak de bonen schoon en kook deze in ca. 20 minuten gaar, Bonen in een voorverwarmde schaal doen.

- Voor de saus:
de boter verhitten, bloem erdoor roeren en na ca 3 minuten de bouillon er langzaam bijgieten. Doe er zout, en nootmuskaat bij. Eventueel nog wat appelsap als de saus te dik is. Hardgekookte eieren in stukjes snijden, bieslook hakken en beide door de saus roeren.
- Over de sperziebonen verdelen en opdienen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats