laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zeeduivelfilets met leffe blond
  ingrediënten:
   
  • 4 zeeduivelfilets (lotte) a 150 g,
  • 8 plakken Parmaham,
  • 4 dl visbouillon,
  • 2 el roomboter,
  • 2 el fijngehakte bieslook,
  • 2 dl Leffe Blond (flesje van 30 cl),
  • sausbinder,
  • 4 el room,
  • peper en zout naar smaak.
  bereiding:
    - Kruid de stukken zeeduivel met peper en zout.
- Omwikkel ze met Parmaham en zet vast met cocktailprikkers. De oven voorverwarmen op 220°C.
- Smeer een vuurvaste schaal in met de boter en leg de filets hierin.

- Plaats de schaal 15 min. in de oven op een stand van 170°C.
- In een sauspannetje de visbouillon tot de helft inkoken en het bier eraan toevoegen. Breng op smaak met peper en zout en laat 5 min. inkoken. Neem van het vuur en roer er 4 el room door. Eventueel binden met sausbinder en nog even verwarmen.
- De zeeduivel en saus over voorverwarmde borden verdelen en garneren met fijn gehakte bieslook

- Serveer er gekookte aardappeltjes bij met in boter gestoofde preiringetjes, vergezeld van een goed gekoeld glas Leffe Blond.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats