laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalfsschnitzel met champignons en paprika
  ingrediënten:
   

  • 8 kalfsschnitzels, bijna 500 g totaalgewicht, elk circa 1 cm dik
  • 60 gr. bloem
  • zout en versgemalen peper naar smaak
  • 30 gr. roomboter
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 rode paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd, in reepjes gesneden
  • 250 gr. verse witte champignons, schoongeveegd en in plakjes gesneden
  • 1 1/4 dl. droge witte wijn
  • 60 gr. dunne plakken prosciutto, in sliertjes
  • 1 eetl. gehakte verse bladpeterselie
  bereiding:
    Plet de kalfsschnitzels tussen 2 vellen plasticfolie met een vleeshamer tot 1 cm dik. Doe de bloem in een schaal en bestrooi royaal met zout en peper. Haal er het vlees door en schud overtollige bloem af.
Verhit de boter met de olijfolie in een grote koekenpan. Bak er het vlees 6
minuten in, waarbij u het een keer omdraait, tot het aan beide kanten goudbruin is. Doe het vlees op een schaal. Bak de paprika en champignon in de koekenpan circa 10 minuten op een middelhoog vuur, waarbij
u af en toe omschept. Giet er de wijn bij en laat 2 minuten koken tot het vocht verdampt is. Schep er de prosciutto door en kruid met zout en peper. Doe het vlees terug in de pan en schep er het groente-prosciuttomengsel over. Laat l minuut doorwarmen. Doe het vlees en de saus op een voorverwarmde dienschaal of individuele borden.
Bestrooi met de peterselie en dien onmiddellijk op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats