laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mandarijnenijs
  ingrediënten:
   

  • 5 eierdooiers
  • 200 gram suiker
  • 2 deciliter slagroom
  • 4 mandarijntjes
  • 4 eetlepels mandarijnlikeur
  • 4 eiwitten
  • 4 takjes mint
  bereiding:
    * Splits 4 eieren. (Zowel de dooiers als de eiwitten worden gebruikt).
* Klop 4 eierdooiers met 100 gram suiker luchtig en wit boven een pan met
warm water.
* Voeg tijdens het kloppen de mandarijnenlikeur toe.
* Blijf daarna kloppen tot de massa koud is.

* Klop de slagroom lobbig en schep deze door de dooiermassa.
* Hol 4 mandarijntjes uit en pureer het vruchtvlees.
* Schep het vruchtvlees door de massa en schenk dit in de uitgeholde
mandarijntjes.
* Schenk de rest in een diepvriesdoos.
* Zet de mandarijntjes en de diepvriezer en laat het in 4 uur bevriezen.

* Klop de eiwitten met 100 gram suiker stijf.
* Voeg als laatste 1 eierdooier toe.
* Haal de mandarijntjes uit de vriezer en spuit het eiwit op de mandarijntjes.
* Gratineer ze in de oven mooi bruin
* Garneer met een takje mint.
* Direct serveren
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats