laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zeeduivel op Vlaamse wijze
  ingrediënten:
   

  • 500 g zeeduivelfilet
  • 12 sprietjes bieslook
  • 4 kwarteleitjes
  • 4 aardappelen (Nicola)
  • 4 takjes dille
  • 1 eetlepel dragon (fijngehakt)
  • 8 eieren (hardgekookt)
  • 1 dl room
  • 250 g boter (roomboter)
  • 5 eetlepels kappertjes
  • 5 augurkjes (zoetzuur)
  • 5 eetlepels peterselie (fijngehakt)
  • 5 eetlepels kervel (fijngehakt)
  • peper
  • zeezout
  • nootmuskaat
  bereiding:
    Het bieslook kort blancheren.

De zeeduivel overlangs in gelijke repen snijden en per 3, samen met het bieslook, in elkaar vlechten. Kruiden met peper en zout en gaarstomen in een vergiet boven kokend water.

De eieren hard koken, laten afkoelen en fijnprakken.

De kappertjes, augurken, peterselie en kervel fijnsnijden en mengen.

De room tot de helft inkoken en opkloppen met de koude boterklontjes. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

Het groentemengsel en eieren door de botersaus mengen.

De aardappelen in château snijden en gaarkoken in gezouten water.

Met de kwarteleitjes spiegeleitjes bakken.

De botersaus op de verwarmde borden verdelen en de zeeduivelvlecht erop leggen. De aardappelen en de spiegeleitjes errond schikken. Garneren met dragon en dille.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats