laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zeevruchten in deegjasje
  ingrediënten:
   

    boter
    1 ei
    150 g grijze garnalen
    400 g bladerdeeg
    3 soeplepels gehakte dille
    zout en peper
    300 g kabeljauwhaasjes
    2 potjes prei- en -gruyéresaus
  bereiding:
    Laat het stuk kabeljauw 8 minuten stomen.

Hak het daarna in grove stukken en doe het in een slakom met 2 eetlepels prei- en -gruyéresaus, de helft van de garnalen, de gehakte dille, zout en peper. Laat lauw worden.

Snij met een grote kom of een dessertbord 4 cirkels in het deeg.

Verdeel de vulling over een helft van elke deegcirkel en vouw de andere helft erover. Knijp de randen samen.

Leg de flappen op een ingevette bakplaat en bestrijk het deeg met het geklopte ei.
Laat 15 tot 20 minuten bakken in de hete oven: het deeg moet mooi goudgeel zien.

Schik de flappen op individuele borden en giet er de rest van de vooraf opgewarmde prei- en -gruyéresaus rond.

Versier alles met de resterende garnalen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats