laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde speculaas 1
  ingrediënten:
   

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel,
  • zout naar smaak,
  • 2 eetlepels speculaaskruiden,
  • 150 gram bruine basterdsuiker,
  • 150 gram boter,
  • 2 eetlepels melk,
  • 1 portie amandelspijs,
  • 50 gram witte amandelen,
  • 1 eidooier.
  bereiding:
    Doe het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker in een kom en snijd de boter hierin met twee messen klein. Voeg de melk toe en kneed van dit alles een deeg. Druk de helft van het deeg uit op een beboterde bakplaat - als een staaf, rechthoek of hartvorm. Spreid de amandelspijs hierover uit tot 1 cm van de rand. Leg de tweede deeghelft erop en druk deze aan de rand goed aan. Versier met de amandelen en bestrijk de bovenkant met de met de melk losgeroerde eidooier. Schuif de bakplaat iets onder het midden van een matig warme oven (ongeveer 150°C) en bak de koek in +/- 1/2 uur goudbruin en gaar. Laat de gevulde speculaas vlakliggend afkoelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats