laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkenshaasje met Luiksestroopsaus en witloof
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
1 kg varkenhaasje
1 eetlepel olie
20gr boter
2 kleine sjalotten of één grote
2 eetlepels echte Luikse stroop
20cl vleesbouillon
25cl room
600gr aardappelen
20cl melk
1 ei
40gr boter
8 kleine stronkjes witloof
peper en zout (volgens smaak)
  bereiding:
    Snijd een sjalot in fijne stukjes en stoof hem aan in een pot met boter.
Voordat de sjalot een kleurtje krijgt voeg je er twee eetlepels Luikse stroop aan toe.
Doe er na 2 minuutjes de vleesbouillon bij en laat dit inkoken.
Voeg nadien ook de room toe en laat inkoken tot de textuur van de saus de lepel dekt.
Kruid af naar smaak met zout en peper.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes.
Kook ze 20 minuten in gezouten water.
Doe de witloofjes in een kom, doe er 10gr boter bij en bak ze in de microgolf, zo’n 5 minuten op 650 Watt.
Verwarm 10gr boter met de olie in een pan.
Wanneer de pan goed warm is, plaats je het vlees erin en schroei je het dicht.
Zodra het vlees een mooi korstje heeft, leg je het op een ovenplaat in de oven.
Laat gedurende 20 minuten verder garen op 180°C.
Zodra de aardappeltjes gaar zijn, stamp je ze fijn met een vork.
Voeg er 40gr boter, de melk en het ei aan toe.
Kruid af volgens smaak.
Bak het witloof in een pan met boter.

Smakelijk !!!!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats