laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalfsgebraad met Spaanse saus
  ingrediënten:
    voor 4 personen:
1 stuk kalfsgebraad van +/- 500 gr
1 1/2 eetlepel vetstof
1 ui
1 wortel
1 takje selder
1 tomaat
1/2 teentje knoflook
Tijm, laurier, peper en (indien toegelaten, zout)
2 dl water
  bereiding:
    Kleur het vlees in de hete vetstof, voeg hierbij de in stukken gesneden uit, wortel, selder, tomaat, 1/2 teentje knoflook, laurier en tijm.
Laat dit alles eventjes meefruiten en bestrooi met versgemalen peper (en zout);
Blus met een 1/2 glas water, plaats het deksel op de pan en laat het vlees gaar stoven, terwijl zo nodig af en toe een weinig water toegevoegd wordt;
Neem het gebraad uit de pan, snijd het vlees in plakken en schik het op een schotel;
Pers de saus met een houten lepel door een zeef, giet deze over het vlees of dien afzonderlijk op.

Smakelijk!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats