laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkenshaasje met mozzarella
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
800 g varkenshaas
500 g champignons
1 bosje peterselie
1 teentje knoflook
1 kleine ui
300 g mozzarella, in plakjes
gesnipperde peterselie
4 eetlepels olijfolie
boter of margarine
peper
zout
  bereiding:
    Verdeel het varkenshaasje in 4 stukken.
Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom aan.
Kruid met peper en zout en hou apart.
Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Snipper de ui en fruit 'm glazig. Doe er de champignons bij en bak ze kort mee.
Pers er dan de knoflook bij en laat bakken tot alle vocht verdampt is.
Beboter een ovenschaal en verdeel er de champignons over.
Leg er de haasjes bij.
Bedek elk varkenshaasje met mozzarella.
Kruid met peper en zout en druppel er wat olijfolie over.
Zet 15 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven.
Bestrooi met peterselie.

Lekker met warm stokbrood, gekookte aardappeltjes of pasta.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats