laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zeetong met garnalen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 gekuiste zeetongen van +- 250 gr elk
3 dcl visbouillon
kluitje boter
3 dcl keukenroom
een soeplepel Noilly Prat
een koffielepel citroensap
4 soeplepels gestoofde bladspinazie
200 gr verse (hand)gepelde garnalen
een eierdooier opgeklopt in een soeplepel room (liaison)
  bereiding:
    De bouillon aan de kook brengen met een kluitje boter, er de zeetongen in schikken.Aan beide zijden een 5-tal minuutjes zachtjes laten stoven.
De zeetongen uit het vocht halen, dit inkoken met de room.Ondertussen de zeetongen fileren en de spinazie opwarmen met een beetje peper en zout.De tongen op grote, warme borden terug samenstellen, vullen met de spinazie, de garnalen er boven op schikken.De saus afwerken met de Noilly, een beetje citroensap,peper en zout, even laten doorkoken en er dan, van het vuur weg, de liaison onderroeren.
Het bord en de zijkanten van de tong napperen met de saus, opdienen met een lepeltje aardappelpuree.


Een lekker recept van "De biersommelier" op Vitaya
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats