Pladijs met bospaddenstoelen |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
2 pladijzen (schollen) (ongeveer 600 g)
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
350 g bospaddenstoelen
1 blik (385 g) tomaatblokjes
peper, zout
1 citroen, in partjes
enkele basilicumblaadjes |
|
bereiding: |
|
|
Zet de ovengrill aan.
Snij de vis doormidden.
Leg de vis in een ovenschaal. Bestrijk met 1 eetlepel olijfolie. Sprenkel er wat citroen over en kruid met peper en zout. Zet de schaal 7 tot 8 minuten onder de grill.
Verwarm de resterende olijfolie in een braadpan. Sauteer de champignons 3 minuten en zet ze daarna apart.
Warm de tomaatblokjes op in een pannetje.
Schik de pladijzen (schollen) op de borden met de tomaatblokjes en de champignons. Werk af met een citroenpartje en wat basilicumblaadjes.
Lekker met aardappelpuree. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|