laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Madeleines
  ingrediënten:
    Voor 12 stuks:

50 gram gesmolten roomboter( en wat extra voor het invetten van de vormpjes)
1 ei
1 eierdooier
50 gram suiker
geraspte schil van een halve citroen
30 gram tarwebloem
halve theelepel bakpoeder
1,5 eetlepel maizena
poedersuiker voor het bestuiven
  bereiding:
    De boter in een pan smelten en de pan van het vuur nemen
De oven voorverwarmen op 200 graden de vormpjes invetten
Het ei met de eierdooier, de suiker en de citroenrasp tot een mooie schuimige massa kloppen met de mixer.
De bloem met de bakpoeder en de maizena door de eiermengsel scheppen.
De gesmolten boter er even eens door roeren.
Het beslag in de vormpjes scheppen, maar deze net niet vol inscheppen.
De vormpjes onder in de oven +-10 minuten goudbruin bakken
De madeleines een paar minuten in de vrompjes laten afkoelen en dan voorzichtig op een rooster leggen.
Voor het serveren bestuiven met poedersuiker.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats