laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zeeuwse kreeft met asperges
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

2 Zeeuwse kreeften van ca. 600 g per stuk,
12 witte asperges,
peper en zout,
100 g fijngesnipperde sjalot,
2 eetlepels sushi-azijn,
10 cl olijfolie,
100 gr ibericoham in fijne plakjes,
15 cl basilicumolie,
mespunt geraspte citroenschil
  bereiding:
    Kook de geschilde asperges gaar in water met boter en zout.
Marineer de aspergestukjes met peper en zout, versnipperde sjalot, sushi-azijn, olijfolie en een mespuntje citroenschil.
Draai de ibericoham rond de aspergepuntjes.
Kook de kreeft in court-bouillon en haal het vlees uit het pantser.
Dresseer op mooie borden en sprenkel er wat basilicumolie rond.

recept uit "Vis in de pan"
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats