laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Notenkoek
  ingrediënten:
    Deeg:
300 g meel
130 g suiker
130g margarine 1 platgestreken theelepel bakpoeder
2 vanillesuiker
2 eieren
1 snufje zout

Vulling:
200 g boter
200 g suiker
2 vanillesuiker
4 eetlepels water
200g gemalen noten
200 g gehakte noten
  bereiding:
    Vulling:
Vermeng de boter, de suiker en de vanillesuiker en voeg 4 eetlepels water toe.
Breng dit mengsel aan de kook en voeg al roerend de gemalen noten en de gehakte noten toe.

Deeg:
Vermeng alle ingrediƫnten tot een glad deeg. Rol het deeg uit over een bakblik en bestrijk het met abrikozenjam. Verdeel hierover de notenvulling.

Bak de koek op 175 graden gedurende 20-30 minuten. Snijdt de koek als hij nog lauwwarm is in stukken.

Dit is een recept van Ineke Berghuis
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats