laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Winterprei
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
5-600 gram prei,
een flinke klont boter of scheut olie,
1 of 2 theelepels kerry (madras is het mildst),
een of twee handjes rozijnen
en eventueel seroendeng en kokosmelk
  bereiding:
    Snij de preien in de lengte doormidden of in vieren, dat hangt af van de dikte van de prei. Wat overblijft moet ongeveer een vinger dik zijn.

Neem een schaal waar deze prei recht in past, met een deksel of aluminium folie.

Smelt de boter en laat ze licht hazelnootkleurig worden, bak daarin de prei voorzichtig een beetje aan. Net hier en daar een bruin streepje. Strooi de rozijnen en overheen en de kerry en doe er water of bouillon bij en laat heel zacht e.v. met een vlamverdeler eronder de prei gaar worden ca. 15-20 minuten. Heerlijk bij een gebakken aardappeltje of rijst.

Helemaal lekker wordt het als je er op het laatst er wat kokosmelk er bij schenkt. Een beetje (seroendeng – gebakken kokos met pinda’s kant en klaar te koop in de winkel) overheen strooit.

Heb je in een hoekje nog wat veldsla staan. Maak ze lekker aan (met een beetje honing of suiker door de dressing) en je hebt een heel gezonde en goedkope maar heerlijke maaltijd.

Eet smakelijk,
Yvonne Somers
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats