laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde koeken
  ingrediënten:
    Voor 15 stuks (klein ø 7,5 cm):

250 g bloem
160 g boter (koud)
120 g witte basterdsuiker
25 g ei
10 g citroenrasp
2 g bakpoeder
2 g kaneel

vulling: 250 g amandelspijs
besmeren met: ei
  bereiding:
    Doe in een kom: boter, bloem, citroenrasp, bakpoeder, kaneel en suiker.
Wrijf met je vingertoppen tot een kruimelige massa. Voeg het beetje ei toe en kneed tot een samenhangende bal.
Maak de bal plat en leg hem een uur in de koelkast.
Bebloem het aanrecht en rol het deeg 3 mm dik uit. Steek cirkels uit met liefst een geribbelde rand. Ik had alleen een vorm van 7,5 cm doorsnee met geribbelde rand.
Als je er 15 maakt moet je 30 cirkels uitsteken (bij 5 maar 10).
Maak van het amandelspijs balletjes, ik weeg zoiets dan af, in dit geval 18-19 g per koek.
Maak de ballen plat en vlak ze af aan de randen.
Leg op de helft van het aantal uitgestoken rondjes een plakje.
Smeer ei op het buitenste randje en leg eenzelfde deegrondje er precies op en druk een beetje aan.
Als je alleen het randje aandrukt krijg je een vrij bolle koek. maar als je de bovenkant van de koek ook wat platter maakt lijkt hij meer op de gevulde koek uit de winkel/bakker.
Besmeer de bovenkant van de koek met ei. Dan wacht je 10 minuten en dan doe je dat nog eens.
Druk er een amandel in (desgewenst).
Bak de koeken op 220ºC 18-19 minuten, je kan zelf bepalen doe donker je ze wil.
Laat afkoelen op een rooster.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats