laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Roodwitje
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
1 conservenblik met tomatenpulp van Mutti
2 soeplepels griessuiker
1 muntblaadje
1 citroensap
250 gr aardbeien
5 eieren (geel)
1/2 liter volle melk
150 gr suiker
1 vanillestok
1/2 liter room
200 gr witte chocolade
  bereiding:
    Tomatenpuree:
Maak een tomatenpuree met de tomatenpulp
van Mutti en 150 gr suiker. Laat afkoelen en
bestrooi vervolgens met een fijngesneden
muntblaadje.

Aardbeien:
Snij enkele aardbeien in vier, breng ze op
smaak met limoensap, voeg een
muntblaadje toe en schud ze dooréén.

Witte chocolademoes:
Maak een “crème anglaise” met 5 geel van
eieren, ½ liter melk, 150 gr suiker en één
geraspt vanillestokje. Laat alles op een zacht
vuurtje opwarmen gedurende 5 minuten.
Voeg 200 gr witte chocolade toe en laat
zachtjes smelten. Laat afkoelen.

Schik op het bord:
Neem een diep bord en leg de tomatenpuree
op een 1/4 van het bord, leg er dan de
aardbeien op en als laatste de witte
chocolademoes. Dien op met een
aardbeiensorbet.

Recept van Damien Van der Hoeven, lid van de “Jeunes Restaurateurs d’Europe”
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats