laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Geroosterde reuzengarnalen
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

    10 reuzengarnalen
    1 1/2 dl olijfolie, extra vergine
    2 Romeinse tomaten of tros tomaten
    1/2 theel kerriepoeder
    1 el balsamico-azijn
    2 el witte wijnazijn
    2 el droge witte wijn
    1 el mosterd
    diverse soorten sla
    zout en versgemalen zwarte peper
  bereiding:
    Pel de garnalen maar niet de staart. Verwijder de zwarte darm óp de rug. Leg ze in een diep bord. Meng de kerriepoeder met tweederde van de olijfolie en giet dat over de garnalen. Laat gedurende ca. 1 uur in de koelkast marineren.

Was de tomaten en snijd ze in tweeën. Leg ze met de ronde kant naar beneden op een vuurvaste schotel. Strooi er spaarzaam zout en peper over. Sprenkel er dan wat balsamico-azijn en olijfolie over. Zet 5 minuten onder de grill.

Voor de dressing worden de witte wijnazijn, de droge witte wijn, de rest van de olijfolie en de mosterd gemengd. Was de slabladeren en snijd ze in kleinere stukken. Schep de dressing er voorzichtig door en verdeel over de borden.

Haal de garnalen uit de marinade en leg ze op een vuurvaste schotel. Zet ze gedurende 4 minuten onder de grill. Schik de garnalen en de tomaten op de borden en dien op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats