laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rogrolletjes
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    4 rogfilets van 200 gr
    2 wortelen
    1 wit van prei
    8 asperges
    1 sjalot
    1 dl witte wijn
    1 dl gevogeltebouillon
    takjes dille
    125 gr malse boter
    nootmuskaat
    peper en zeezout
  bereiding:
    Snij de wortelen en de prei in fijne reepjes. Schil de asperges en snij ze in 4 stukjes. Hak de sjalot fijn. Pocheer de asperges tot ze beetgaar zijn en houd ze warm. Breng de gevogeltebouillon met de witte wijn en de fijngehakte sjalot aan de kook.

Verdeel de reepjes wortel en prei over de rogfilets en rol de rogfilets op. Kruid met pezo. Pocheer de rogrolletjes 3 minuten in de bouillon (tegen het kookpunt aan). Haal de rogrolletjes uit en houd ze warm.

Kook de bouillon tot de helft in. Klop op een zacht vuur de boter bij de bouillon en breng de saus op snaak met peper, zeezout en muskaatnoot. De saus mag niet meer koken om mooi gebonden te blijven.

Schik een rogrolletje in een diep bord, schik er de aspergestukjes rond en nappeer met de saus. Garneer met takjes dille.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats