laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gesmoorde zalm met champignons, witte wijn en fijn
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

    2 soeplepels olijfolie
    2 zalmfilets van 150 gr
    1 gehakte venkel
    150 gr witte champignons in schijfjes
    1 wit van prei in ringen gesneden
    250 ml groentenbouillon
    250 ml witte wijn
    100 ml madeirawijn (facultatief)
    75 gr zachte boter
    zout
    15 gr geblancheerde dragonblaadjes
    15 gr kervel
    15 gr grof gehakte peterselie
  bereiding:
    Verwarm de olijfolie in een anti-aanbakpan.
Smoor de zalm aan beide kanten, uit de pan halen en opzij houden.
Leg de venkel, de champignons en de prei in de pan en stoof
4 tot 5 minuten tot de groenten zacht maar nog niet gebruind zijn.
Giet ook de groentenbouillon en de witte wijn in de pan en laat koken totdat de vloeistof met een derde is afgenomen.
Giet de Madeirawijn erbij (facultatief).
Voeg boter toe, breng opnieuw aan de kook en giet het mengsel daarna in een Pyrex-ovenschaal.
Voorverwarm de oven op 180ÂșC (thermostaat 4).
Zout de zalmfilets, leg ze op de groenten en voeg de aromatische kruiden toe.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet 10 minuten in de oven. Onmiddellijk opdienen in de ovenschaal.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats