laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Linzentaart
  ingrediënten:
    1/2 kg bloem
1 pakje bakpoeder
250 gr boter
25O gr suiker
3 pakjes vanillesuiker
2 eieren[/list]
  bereiding:
    Boter, suiker en vanillesuiker mengen en met de hand mals kneden.
Eieren (wit en geel) toevoegen en bewerken,
Bloem en bakpoeder door een zeef toevoegen en kneden tot een bol.
In de koelkast bewaren (kan enkele dagen bewaard worden).
Plaat invetten met boter. Daarin het uitgerolde deeg doen. Van het overschot van de deeg latjes maken en dat over het beleg leggen.
Bakken in voorverwarmde oven van 180°C +/- 40 minuten

Beleg:
-appelen met rozijnen en kaneel,
-zwarte pruimen,
-gedroogde abrikozen,
-pudding en krieken.

Dit is een recept van mijn overbuurvrouw Gerda
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats