laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Risotto met asperges en gegrilde scampi's
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:

    500 gr risotto-rijst
    12 mooie witte geschilde asperges
    200 gr gehakte ui
    2 dl droge witte wijn
    3 l gevogeltebouillon
    150 gr parmezaan
    8 el boter
    2 mooie takjes tijm
    zout en peper
    4 el witte truffelolie
    30 gepelde scampi's
  bereiding:
    kleur de gesnipperde uitjes in 2 el boter, strooi er de tijm en peper en zout over.Voeg de rijst toe en laat die 2 minuutjes meebakken, terwijl je onophoudelijk roert. Blus met de witte wijn. Overgiet met 1 liter warme bouillon. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen. Voeg na volledige verdamping van de eerste bouillon de andere bouillon beetje bij beetje toe tot het gerecht is ingedikt en de rijst gaar is. Voeg 4 el boter, de parmezaan en de truffelolie toe. Meng alles goed.
Snij de rauwe asperges in grove stukken en bak ze lichtjes bruin in 2 el boter. Meng ze met de risotto.
Doe de scampi"s op een spies en besprenkel ze lichtjes met olie, grill of bak ze in een antikleefpan, werk af met peper en zout.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats