laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalfsragout op grootmoeders wijze
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

Kalfsvlees voor ragout: 800 g tot 1 kg
Ui: 1
Wortelen: 4
Prei: 2 kleine
Parijse champignons: 200 g
Olijfolie: 1 eetlepel
Gevogeltebouillon: 1 blokje
Tijm: 1 takje
Laurier: 1/2 blaadje
Eidooiers: 2
Room: 2 eetlepels
Citroen: 1
zout, peper
  bereiding:
    Verwijder zorgvuldig het vet van elk stukje vlees.

Maak de ui, wortelen en preien schoon. Snijd de ui en de wortelen in schijfjes, de preien in stukjes. Maak de Parijse champignons schoon, verwijder de steeltjes en snijd ze in twee.
Los een blokje kippenbouillon op in 75 cl warm water.

Braad de stukjes kalfsvlees in een stoofpan aan met een eetlepel olijfolie. Als ze verkleurd zijn, laat u ze op keukenpapier uitlekken. Laat vervolgens alle groenten fruiten.
Laat ze ook uitlekken. Wrijf de stoofpan schoon met keukenpapier.

Leg het kalfsvlees en de groenten terug in de pot. Zet ze onder water met de gevogeltebouillon. Voeg tijm en laurier toe. Voeg een klein beetje zout toe, bestrooi met peper. Leg het deksel op de pan en laat 40 minuten sudderen. Haal regelmatig het vet weg met een schuimspaan.

Haal het vlees en de groenten uit de stoofpan en leg ze op een warme dienschotel. Filter de bouillon, laat een beetje inkoken.

Meng de eidooiers en de room in een kom. Haal een beetje kookvocht uit de pan en giet dit zachtjes bij het mengsel terwijl u het opklopt. Giet het mengsel terug bij de bouillon en klop goed op. Laat 2 tot 3 minuten zachtjes koken en blijf ondertussen onophoudelijk opkloppen totdat de saus gebonden is. Als ze te vloeibaar is, kunt u ze met wat maïszetmeel dikker maken.

Voeg het sap van een citroen toe. Kruid indien nodig. Giet de saus over het vlees en de groenten.


Een recept van Paule Neyrat
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats