laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Verse roomtaart met druiven en amandelen
  ingrediënten:
   

    olie
    200 g theebiscuit
    100 g boter of margarine
    200 g verse roomkaas (bijv. mon chou)
    75 g kristalsuiker
    2 1/2 dl slagroom
    1 zakje klopvast
    2 1/2 dl Bulgaarse yoghurt
    50 g blauwe druiven
    50 g witte druiven
    20 g geschaafde amandelen
  bereiding:
    Bestrijk de rand van een springvorm van 22 cm dun met olie.
Verkruimel de biscuits met een deegroller of in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpannetje en roer de biscuitkruimels erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit goed aan.
Roer in een kom de verse roomkaas met de suiker tot een romige massa.
Klop in een andere kom de slagroom met de klopvast stijf.
Spatel de slagroom en de yoghurt luchtig door het roomkaasmengsel en strijk het geheel over de biscuitbodem.
Laat de taart +/- 4 uur in de koelkast opstijven.
Maak de druiven schoon, halveer ze en verwijder de pitjes.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
Verwijder voorzichtig de springvorm en schuif de taart op een schaal. Druk de druiven in cirkels met om en om blauwe en witte druiven in de taart, houd het midden vrij.
Bestrooi het midden van de taart met het geroosterde amandelschaafsel.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats