laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Eenvoudige plumpudding
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    75 g zelfrijzendmeel
    een snuifje zout
    +/- 2 theelepels specerijen (gemalen kruidnagel,kaneel. nootmuskaat)
    75 g broodkruim
    175 g krenten of rozijnen
    50 g sucade
    geraspte schil van 1/2 citroen
    125 g griessuiker
    125 g margarine
    sap van 1 citroen
    1 ei
    melk
    een glaasje cognac of Grand Marnier
  bereiding:
    Meel, zout en specerijen zeven en er de vruchten, citroenschil. suiker, broodkruim en margarine aan toevoegen Goed omroeren.

Het ei breken in een weinig melk en bij het deeg voegen, daarna het citroensap Het deeg mag niet te vast zijn en moet dus desnoods
aangelengd worden met wat melk
Een puddingvorm met margarine bestrijken en het beslag erin gieten. De vorm overdekken met een driedubbele laag geboterd papier, met een draadje om de vorm vastgebonden
In een warmwaterbad in de oven laten gaar worden. Nagaan met een breinaald of de pudding in orde is.
Laten afkoelen

Vóór het opdienen opnieuw in het waterbad en overdekt met boterpapier warm maken. In de vorm opdienen, overgoten met een weinig cognac of Grand Marnier die geflambeerd wordt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats